Dania mięsne

RESTAURACJA
PIZZERIA

WSPÓŁCZESNA
KUCHNIA WŁOSKA

at-zf2

RISTORANTE
PIZZERIA

CUCINA ITALIANA
CONTEMPORANEA

Nasze dania mięsne

line-h2

Nasza kuchnia oparta jest na oryginalnych włoskich produktach oraz świeżych ziołach i warzywach, które dostarczamy każdego dnia.  Polecamy tradycyjne dania włoskie podane w niekonwencjonalnej współczesnej odsłonie. Każdego tygodnia na pierwszej stronie menu proponujemy nowości oraz świeże dania sezonowe. Wiele z naszych dań to autorskie przepisy właścicielki i szefowej kuchni, która przez wiele lat uczyła się tej sztuki w różnych regionach Włoch.

 

 

 

Nazwa

Cena

 

1.

Filetto di maiale servito con purea di patate, rapa rossa farcita con ricotta e panino caldo con champignon
Polędwiczki wieprzowe z puree ziemniaczano- pietruszkowym, pieczonym burakiem z ricottą i solą morską oraz z gorącą bułeczką wypełnioną pieczarkami

35,00

 

2.

Filetto di maiale con spinaci, cardarelli e purea di rape rosse
Grillowane steki z polędwiczki wieprzowej podane na szpinaku z chrupiącymi boczniami i balsamicznym purée z buraka

34,00

 

3.

Bistecca di manzo alla griglia servita con patatine di casa e broccolo romanesco
Antrykot wołowy grillowany na rozmarynie (ok. 300 g) aromatyzowany oliwą czosnkową, podany z brokułem romanesco i domowymi frytkami

39,00

 

4.

Petto di pollo gratinato al forno con melanzane, pomodoro e mozzarella
Filet z kurczaka zapiekany z bakłażanem, pomidorem i mozzarellą, chrupiące domowe krokieciki, sałatka ze świeżych warzyw z vinaigrette

24,00

 

5.

Saltinbocca alla romana, spinaci al burro, crochette casarecce
Sznycelki cielęce z szynką parmeńską i szałwią podane ze szpinakiem oprószonym parmezanem i krokiecikami z trybulką

43,00

 

6.

Costolette di agnello con mostarda di frutta, melanzane grigliate e insalata di pomodorini e rucola
Grillowane kotleciki jagnięce podane z musztardą owocową, czosnkowymi grzankami, grillowanym bakłażanem i sałatką z pomidorkiem cherry

55,00

 

7.

Ossobuco di vitello con purea di patate e insalata
Gicz cielęca z aromatyczną gremoladą podana na puree z ziemniaka oraz z bukietem sałat z rucolą i kremem balsamicznym

42,00

 

8.

Filetto di manzo con funghi porcini e panna, patate, broccoli
Polędwica wołowa z aksamitnym sosem borowikowym, ziemniaki pieczone na rozmarynie, brokuły

59,00

 

9.

Filetto di manzo al gorgonzola, spinaci ripassati
Polędwica wołowa w sosie z kremowej gorgonzoli, szpinak na ostro

52,00

 

10.

Bistecca alla Fiorentina (400 g), patatine, pomodorini e rucola
T-bone stek grillowany na rozmarynie podany na rucoli z frytkami stekhouse i sałatką z pomidorków cherry i bazylii

76,00

 

11.

Trippa alla Fiorentina *
Flaki wołowe po florencku podane z grzanką i parmezanem

19,00

 
 
 

Dania oznaczone * nie są pozycjami stałymi w karcie

   
       

zobacz-menu

 

Niektóre dania

line-h2

 

 

 

 

 


Rezerwacja i kontakt:
81 532 30 66   601 848 031
atrium.menager@gmail.com    iwona.baruk@gmail.com

Strona główna    Restauracja    Menu     Wina    Catering     O nas     Galeria     Kontakt

Ristorante Pizzeria   Stare Miasto Lublin   ul. Rynek 2
Copyright 2017


Polecamy: Pizza Pub ACERNA'S, Lunch Bar ROMA

Projekt LSI