tel: 81 532 30 66
  • Polski
  • Italiano
  • ikona fb   twitter ikona   ikona instagram    
    logo

    MENU WIGILIJNE 2021

    na przyjęcia w restauracji

    ZESTAW I – TRADYCYJNY

    Przystawki i przekąski:

    Śledź w oleju z cebulką

    Śledź korzenny w śmietanie z jabłkiem i pieprzem młotkowanym

    Śledź w pomidorach na ostro

    Dorsz z warzywami po grecku

    Ciasto francuskie z mięsem i grzybami

    Carpaccio z korzennego buraka

    z glazurowanym w miodzie orzechem

    Pasztet świąteczny z dresingiem żurawinowo- chrzanowym

    Sałatka z granatem, pomarańczą i gorgonzolą

    Na ciepło:

    Barszczyk z ręcznie lepionymi uszkami z grzybów leśnych

    Półmisek pierogów wigilijnych:

    z grzybami i kapustą; z rydzami, z karpiem

    Karp smażony na złoto z musem chrzanowym i cytryną

    Deser:

    Racuchy z jabłkami

    Kluski z makiem, miodem i rodzynkami

    lub

    Domowa szarlotka z szarej renety z cynamonem

    podana na ciepło z lodem waniliowym i sosem pomarańczowym

    Woda z miętą i cytryną, soki 0,4 l/ os.

    Kompot z suszu 150 ml/ os.

    Cena: 115 zł/ os.

    Rezerwacje i informacje tel. 601 848 031

    atrium-wigilia1

    ZESTAW II

    Przystawki i przekąski:

    Patera mięs pieczonych z piklami i ćwikłą

    Pasztet świąteczny z dresingiem żurawinowo- chrzanowym

    Pstrąg faszerowany

    Carpaccio z wędzonego łososia z cytrusami

    Śledź w oleju z cebulką

    Śledź korzenny w śmietanie z jabłkiem i pieprzem młotkowanym

    Śledź z gorczycą i majonezem

    Carpaccio z korzennego buraka

    Sałatka grecka

    Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i rucolą

    Na ciepło:

    Barszczyk z ręcznie lepionymi uszkami z grzybów leśnych

    lub Krem z dyni z prażonym pestkami, parmezanem i grzanką z ciabatty

    Dorsz z chrupiącą posypką, kaszotto z pęczaku (lub puree ), grillowana dynia, listki brukselki

    lub

    Polędwiczka wieprzowa, sos borowikowy, puree z ziemniaka i pieczonego buraka,

    warzywa jesienne

    Deser:

    Panna cotta z owocami leśnymi

    lub degustacja ciast świątecznych

    ( sernik, makowiec z rodzynkami, szarlotka z szarej renety z cynamonem)

    Woda z miętą i cytryną, soki 0,4 l/ os.

    Kompot z suszu 150 ml/ os.

    Kawa/ herbata

    Cena: 135 zł/ os.

    Rezerwacje i informacje tel. 601 848 031

    atrium-wigilia2

    ZESTAW III

    Przystawki i przekąski:

    Patera mięs pieczonych z piklami i ćwikłą

    Pasztet świąteczny z dresingiem żurawinowo- chrzanowym

    Pstrąg faszerowany

    Carpaccio z wędzonego łososia z cytrusami

    Śledź w oleju z cebulką

    Śledź korzenny w śmietanie z jabłkiem i pieprzem młotkowanym

    Śledź z gorczycą i majonezem

    Carpaccio z korzennego buraka

    Sałatka z krewetkami i avocado

    Sałatka z tuńczykiem

    Na ciepło:

    Zupa grzybowa z łazankami

    lub Krem z białych warzyw z borowikiem i grzanką z ciabatty

    Łosoś na duszonym szpinaku, puree dyniowe, pieczony pomidor

    lub

    Pierś z kaczki,

    sos winno- malinowy, chrupiąca polenta,

    sałatka z korzennymi marynowanymi warzywami

    Deser:

    Sernik z mascarpone z białą czekoladą, sos cynamonowo- pomarańczowy

    lub degustacja ciast świątecznych

    ( sernik, makowiec z rodzynkami, szarlotka z szarej renety z cynamonem)

    Woda z miętą i cytryną, soki 0,4 l/ os.

    Kompot z suszu 150 ml/ os.

    Kawa/ herbata

    Cena: 150 zł/ os.

    Rezerwacje i informacje tel. 601 848 031

    atrium-wigilia1

    powrót do góry strony