Propozycje menu na przyj─Öcia w restauracji

RESTAURACJA
PIZZERIA

WSPÓŁCZESNA
KUCHNIA WŁOSKA

at-zf2

RISTORANTE
PIZZERIA

CUCINA ITALIANA
CONTEMPORANEA

atrium-logo-sw

 

Propozycje menu na przyj─Öcia wigilijne w restauracji:

line-h2

 

tel. kontaktowy: 601848031

 

wstazka
Menu wigilijne  I - tradycyjne

 

Przystawki i przek─ůski:
┼Üled┼║ w oleju z cebulk─ů
┼Üled┼║ korzenny w ┼Ťmietanie z jab┼ékiem i pieprzem m┼éotkowanym
Śledź z rodzynkami
Ryba po grecku
Pstr─ůg faszerowany li┼Ť─çmi szpinaku
Pasztet ┼Ťwi─ůteczny z ┼╝urawin─ů/ ┼Ťliwk─ů w─Ödzon─ů
Sa┼éatka z tu┼äczykiem, p┼éatkami korzennego buraka i rucol─ů
Tradycyjna sałatka jarzynowa

 

Na ciepło:

Barszczyk z r─Öcznie lepionymi  uszkami z grzyb├│w le┼Ťnych

Mix podany na paterach:
Domowe pierogi z grzybami i kapust─ů
 Karp sma┼╝ony na z┼éoto z cytrynk─ů

 

 

Deser:

Ciasto mix w papilotkach: makowiec wigilijny z rodzynkami, sernik, szarlotka z cynamonem lub racuchy z jabłkami i kluski z makiem

Napoje zimne- woda, soki, nektary 0,4 l/ os.
Kompot z suszu 200 ml/ os.
Kawa/ herbata

 


Cena: 83 z┼é/ os. 

 

* * *

 wstazka

Menu wigilijne II

 

Przystawki i przek─ůski:

┼Üled┼║ korzenny w ┼Ťmietanie z jab┼ékiem i pieprzem m┼éotkowanym
Tatarki ze ┼Ťledzia i grzyb├│w marynowanych
Rolada z karpia z rodzynkami sułtańskimi
Śmietankowe parfait z łososia
Ryba po grecku
Carpaccio z korzennego buraka
Kark├│wka pieczona w miodzie
Patera pasztetów własnego wypieku:
- pasztet z ┼╝urawin─ů
- pasztet ┼Ťwi─ůteczny z kalifornijsk─ů ┼Ťliwk─ů w─Ödzon─ů
- pasztet z dziczyzny

Sa┼éatka  z tu┼äczykiem i jajkiem
Tradycyjna sałatka jarzynowa

 

 

Na ciepło:

ZUPA (1 do ustalenia)

Barszczyk z r─Öcznie lepionymi uszkami z grzyb├│w le┼Ťnych

Wigilijna  zupa grzybowa z ┼éazankami i piank─ů z pora

Krem z białych warzyw z chipsami z jarmużu

Zupa grzybowa lanymi kluseczkami

Krem z pora i ziemniaka z grzybami

DANIE GŁÓWNE (1 do ustalenia)
Roladki z limandy w sosie porowo - krewetkowym, ry┼╝ ja┼Ťminowy, bukiet sa┼éat z rucol─ů
Policzki wieprzowe duszone w białym winie, puree z pieczonego selera i ziemniaka, warzywa pieczone z tymiankiem
Roladki z polędwiczki grzybowej w sosie grzybowym, ziemniaki pieczone z rozmarynem, sałatka z płatkami marynowanego selera

 

 

Deser (1 do ustalenia):

Szarlotka cynamonowa z bez─ů i lodem bakaliowym
Sernik z mascarpone z sosem truskawkowym na ┼╝ubr├│wce
Panna cotta z sosem pomarańczowym z goździkami
Mix ciast ┼Ťwi─ůtecznych podanych w papilotkach- sernik, makowiec, szarlotka
Wigilijny kompot z suszu 200 ml/ os.
Napoje zimne- woda, soki, nektary 0,4 l/ os.
Kawa lub herbata

 

 

Cena: 115 zł/ os.

 

* * *

wstazka 

Menu wigilijne III

 

Przystawki i przek─ůski:

Patera ryb w─Ödzonych z sosem miodowo- gorczycowym z koperkiem i cytryn─ů
┼Üled┼║ w ┼Ťmietanie z jab┼ékiem i ┼╝urawin─ů
┼Üled┼║ w oleju lnianym z cebulk─ů
Sum faszerowany grzybami le┼Ťnymi
Karp w galaretce winno-┼╝urawinowej

Patera pasztetów własnego wypieku:
 - pasztet z dziczyzny
- pasztet ┼Ťwi─ůteczny z kalifornijsk─ů ┼Ťliwk─ů w─Ödzon─ů
- pasztet z ┼╝urawin─ů
Patera mi─Ös pieczonych (┼éopatka  w zio┼éach, miodowy karczek, czosnkowy boczekÔÇŽ)

Sa┼éatka z gorgonzol─ů, granatem i pomara┼äcz─ů
Sa┼éatka ┼Ťledziowa

 

Na ciepło:

ZUPA (1 do ustalenia)
krem z warzyw jesiennych z w─Ödzonym pstr─ůgiem
barszczyk z r─Öcznie lepionymi uszkami z grzyb├│w le┼Ťnych
wigilijna  zupa grzybowa z ┼éazankami i piank─ů z pora
krem z białych warzyw z chipsami z jarmużu
zupa grzybowa lanymi kluseczkami

Filet z okonia morskiego w  sosie winno- szalotkowym
z naturalnym czarnym ry┼╝em,  
imbirowym puree z pieczonej marchewki i glazurowan─ů w miodzie cykori─ů
lub (do ustalenia)
Dorsz z orzechow─ů posypk─ů na waniliowym puree z zielonego groszku,
marchewka glazurowana na miodzie, fioletowy ziemniak truflowy
lub
Udko z kaczki w pomarańczach,
ziemniaki pieczone z rozmarynem, korzenny burak, rucola

 

Deser (1 do ustalenia):

Tiramisu z orzechami i czekolad─ů
Sernik z mascarpone z sosem truskawkowo- mi─Ötowym na ┼╝ubr├│wce
Szarlotka cynamonowa z bez─ů i lodem waniliowym
mix ciast ┼Ťwi─ůtecznych podanych w papilotkach- sernik, makowiec, szarlotka

Wigilijny kompot z suszu 200 ml/ os.
Napoje zimne- woda, soki, nektary 0,7 l/ os.
Napoje gor─ůce: kawa/ herbata 1 szt./ os.

 

Cena: 145 zł/ os.

 

<< powr├│t do strony poprzedniej


Rezerwacja i kontakt:
81 532 30 66   601 848 031
atrium.menager@gmail.com    iwona.baruk@gmail.com

Strona g┼é├│wna    Restauracja    Menu     Wina    Catering     O nas     Galeria     Kontakt

Ristorante Pizzeria   Stare Miasto Lublin   ul. Rynek 2
Copyright 2018


Projekt LSI